Krydder

Vi tilbyr et eksklusivt utvalg av kjente og mindre kjente kryddersorter som er økologisk dyrket eller høstet på en bærekraftig måte vilt på Madagaskar.

VILLPEPPER
Som eneste direkteforhandler i Norge tilbyr vi villpepper (piper bourbonaise). Det er et spesielt aromatisk pepper som kun finnes på Madagaskar. Gasserne kaller det voatsiperifery. På verdensbasis (dvs. bare i regnskogen på Øst-Madagaskar) hentes det kun 1500 kg årlig. Pepperet vokser opptil 10-12 meter over skogbunnen i lianer. Dette gjør at det er fristende å bare trekke lianene ned fra trærne når de skal høstes, og dermed ødelegge dem. Vår leverandør arbeider imidlertid tett sammen med lokalsamfunnene som høster pepperet, slik at vi kan garantere at vår villpepper plukkes skånsomt og uten at skogen ødelegges.1_1.jpg

Gassisk villpepper er mildere og mer aromatisk en vanlig pepper (piper nigro) og har et hint av sitrus og nøtter. Vi har både sort, rød og hvit villpepper for salg, men bare i hele korn, for å få maksimalt ut av smaken. Gourmeter over hele verden begynner å oppdage dette sjeldne krydderet. Du kan bruke villpepper på samme måte som pepper, men siden det er så mildt og aromatisk er bruksområdene enda flere: Dette er konfekten i krydderets verden! Prøv for eksempel knekkebrød med cottage cheese, eple og kvernet villpepper over, eller bruk det istedet for piffikrydder. Barna elsker det, og dette er ren natur. Følg denne linken for å se flere oppskrifter og mer informasjon.

KAFFIRLIME – COMBAVA67_1.jpg
Vi har ”oppdaget” kaffirlime, en citrusfrukt som brukes mye i Asiatisk kjøkken, men er på vei inn i matbevisste hjem også i Norge. Tørket skall av kaffirlime setter en fantastisk god og særegen smak på maten. Vi anbefaler alltid umalt krydder, men siden skallet fra kaffir-lime kan være vanskelig å kverne eller male, tilbyr vi også dette krydderet i pulverform. Det kan brukes i desserter, i sauser og gryter, i sterk currypasta eller i bakverk(!) Kan bli harsk ved bruk av for kraftig varme, men behandles den skånsomt setter den en utrolig god spiss på smaken.

Her på villpepper.no kommer du til å finne tips om hvordan dette krydderet kan brukes.

  • Fisk i kokos og combavasaus.
  • Hjemmelaget is med combava.
  • Kaffirlime i bakverk.
  • Currypasta med combava.
  • Marinade til fruktsalat.
Madagaskar er verdens største eksportør av bourbon vanilje, så dette finner du selvfølgelig hos villpepper.no. Siden vanilje er ferskvare, vil det være noe sesongavhengig når vi får leveringer. Vår vanilje kommer direkte fra våre eksportører på Madagaskar, og er vakuumpakket. Visste du at vanilje kan fryses og har da flere års holdbarhet? Ta opp etterhvert som du trenger det, og legg på kjøkkenbenken en stund, eller la vaniljestangen såvidt passere kokende vann, så er den øyeblikkelig klar til bruk. Foruten å lage ditt eget vaniljesukker kan du bruke vanilje i mange typer desserter, men også som krydder i middagsmat. Vanilje er helt nødvendig i rabarbrasaft! Her lærer du å lage det!
ANDRE KRYDDER
Her på villpepper.no kan du også finne andre krydder fra Madagaskar.  Vanlig pepper (piper nigro), rosépepper, den gassiske sterke chilipepperen (pili pili) og hele kanelruller. Prisene er konkurransedyktige og kvaliteten er svært god.